Glaserade revben

Glaserade revben
För 10 personer

Ingredienser

  • 2 st knäckta revben
  • 1-2 st bananschalottenlök
  • 1-2 st salladslök
  • 2 tsk chilirostat sesamfrö
  • Salt, olja till fritering och koriander
  • GLAZE
  • 100 g hoisinsås
  • 100 g ostronsås
  • 20 g soja
  • 20 g sesamolja
  • 20 g chilisås
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 20 g riven ingefära
  • 100 g honung
  • 20 g risvinäger

Gör så här

REVBEN
Skiva/dela revbenen mellan benen i jämna skivor och lägg i en form. Salta och häll på lite vatten så det bara täcker botten och lägg på folie eller lock. Baka i ugn på 130°C i ca 2 timmar. Låt svalna.
Hacka bananschalottenlöken och skiva salladslöken tunt.
Fritera sedan revbenen på 190°C tills gyllene, lägg i bunke och glasera med glazen.
Strö över sesam, lök och koriander vid servering.

GLAZE
Blanda alla ingredienser i en kastrull och ge det ett uppkok. Låt svalna och glasera sedan revbenen.
Denna glaze går att förbereda dagarna innan och är värd att testas till andra detaljer också.